radekvrk

03 ledna 2023

Žádné komentáře

„Členství 2023“

Vážení kamarádi a rodiče, budeme moc rádi, pokud se rozhodnete být členy našeho oddílu. Vyplněné formuláře prosím zasílejte na email Radek@brumlove.cz do 25.1.2023. Členský příspěvek činí 150 Kč a, prosíme o úhradu na účet číslo 1202525010/5500.

Formulář pro DÍTĚ ke stažení ZDE          Formulář pro DOSPĚLÉHO ke stažení ZDE

Letošní rok přináší podstatnou změnu, oddíl Veselí Medvědi – Brumlové se již nebude registrovat u spolku Pionýr. Naší střešní organizací budou od roku 2023  tomíci, (Asociace turistických oddílů mládeže České republiky), kteří nás vřele přijali, a my jim za to ze srdce děkujeme.

Vysvětlení změny, genese: V listopadu 1995 jsme s tehdejšími kolegy založili 96. PS Veselí Medvědi, a od té doby až k dnešku se nám podařilo zorganizovat mnoho akcí, kterých se účastnily stovky dětí, (a věříme, že spokojených). Akcemi nebyly pouze letní a zimní tábory, ale v Pionýru jsme zanechali nesmazatelnou stopu i našimi celorepublikovými akcemi, jako byly např. Dětská Porta, Prorock, Clona, Bukárky, FolkyTonk a mnoho dalších. V uplynulé době se nám dařilo i dlouhodobě pronajímat krásné táborové základny, (a samozřejmě se o ně starat), tou nejmilejší byla určitě TZ Dva potoky v Bukovině u Čisté. V roce 2016 jsme díky předsedovi Pražské organizace Pionýra, pro 96. PS Veselí Medvědi, získali bezúplatným převodem zdevastovanou TZ ve Sloupu, (později nazvanou Medvědín), jejíž znovu zprovoznění jsme s Luckou Voči zaštítili svými jmény. Stalo se tak i díky vydatné pomoci některých rodičů, která u oddílu Brumlů trvala až do loňského roku.

U 96. PS Veselí Medvědi byly vždy dva oddíly, které spolu někdy více, někdy méně spolupracovaly, vždy ale našly společnou řeč. V roce 2018 byl na 96. PS již jen jeden oddíl, (Brtníci definitivně ukončili činnost), a my, starší vedoucí Radovanů, jsme začali uvažovat o tom, že nastal čas na generační obměnu, kdyby skupinu  by měli převzít mladší kolegové a my bychom se mohli více věnovat přímé práci s dětmi a mládeží. Kolegové měli velké plány, 96. PS v roce 2020 převzali, ale pro vznik oddílu Brumlové moc pochopení neměli. Vzájemné neshody vyvrcholili v roce 2021, kdy se situace stala neudržitelnou a Lucka Voči navrhla rozdělení 96. PS na dva samostatné subjekty.

Velkorysá může být ve sporu vždy asi jen jedna strana, a tak výsledkem je, že Veselí Medvědi – Brumlové odcházejí ze spolku Pionýr do spolku A-TOM, a zanechávají svým, dnes již bývalým kolegům, nejen veškerý majetek, ale především TZ ve Sloupu.